Breaking News
Home / Servicii IT / Backup & Restore
Backup & Restore

Backup & Restore

Ce inseamna Backup & Restore?

Procesul de backup & restore implica realizarea unor copii de siguranta (pe un mediu de stocare extern) care pot fi utilizate ulterior pentru restaurarea datelor in caz de avarie.

La ce este util?

Aceste procese va protejeaza datele de eventuale incidente care pot cauza pierderea definitiva a informatiilor stocate electronic. Un exemplu simplu este urmatorul: aveti un angajat a care lucreaza pe un laptop. Intr-un moment de neatentie, laptopul cade de pe masa si asfel hard-disk-ul pe care sunt stocate datele se defecteaza iar datele nu mai pot fi citite. Daca dispozitivul nu este recuperat, toate informatiile sunt considerate pierdute. In acest moment, daca laptopul a fost inclus intr-un proces de backup, datele pot fi recuperate fara nici o problema din baza de date a ultimului backup realizat. Astfel, pierderile sunt reduse pina aproape de 0%.

Cum lucreaza?

Procesul de backup are la baza 2 componente:

1) Programul instalat pe calculator si care realizeaza procesul de backup (zilnic, saptamanal, lunar sau la o perioada definita de utilizator)

2) Dispozitivele de stocare pe care sunt salvate datele in urma procesului de backup. Acestea pot sa fie hard-disk-uri externe, dispozitive de backup specializate sau servere de backup.

Unde se aplica?

Procesele de backup & restore se aplica oricarui element care face parte din infrastructura IT a companiei (statii de lucru, servere, rootere, dispozitive care se configureaza, etc.)

Care sunt costurile?

Costurile sunt stabilite in functie de dimensiunile si tipul infrastructurii IT a fiecarei companii.

Daca aveti intrebari sau doriti sa aflati mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati la numarul 0722.43.00.29 sau pe Email: office@softconnect.ro

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates