Breaking News
Home / Externalizare IT

Externalizare IT

Ce inseamna pentru o companie externalizarea serviciilor IT ?

In mod normal, o companie a carei activitate implica si lucrul cu sisteme informatice, trebuie sa aiba un departament care sa asigure buna functionare a infastructurii IT astfel incat sa nu existe intreruperi in activitatea de zi cu zi. Exista totusi situatii in care anumite societati nu angajeaza persoanal pentru asemenea activitatii deoarece a mentine un angajat numai pentru acest scop, implica costuri de personal ridicate.

De aceea, noi va oferim pachete de servicii care sa suplineasca acest departament, sau in anumite situatii sa ofere un suport suplimentar personalului deja existent.

Pe scurt, externalizarea serviciilor IT reprezinta procesul prin care o companie specializata este contractata pentru administrarea sistemului informatic din interiorul companiei.

Avantajele externalizarii serviciilor IT

In functie de nivelul companiilor, avantajele sunt diferite . Dintre acestea putem sa mentionam pe cele mai importante:

  • pentru companiile mici costurile sunt mult mai mici decat a avea angajata o persoana pentru administrarea infrastructurii IT (indiferent de marime).
  • companiile mijlocii si mari - care oricum au angata o persoana in acest scop - pot beneficia de suport suplimentar fara a fi nevoie sa angajeze alte persoane pentru activitati specifice (securitate, backup, restore, recuperare date, configurare servere, etc.)
  • disponibilitate:  indiferent daca este perioada de concedii, sarbatori sau alte evenimente majore, infrastructura IT a companiei dumneavoastra este monitorizata 24/7.
  • aveti la dispozitie o echipa de specialisti cu experienta bogata in domeniul IT (hardware si software)
  • audituri de securitate realizare de specialisti
Free WordPress Themes - Download High-quality Templates